Gebruikte silo’s

Dortmans International heeft een uitgebreid assortiment aan gebruikte silo’s. Het is de bedoeling dat de silo waterdicht is en toch een goede ventilatie heeft. Dit beide is van groot belang om zo uw voer op te kunnen slaan, zonder kwaliteit achteruitgang. De verschillende soorten gebruikte silo’s die wij leveren hebben inhoud tussen de 4m3 en 50m3. Dortmans International is ook in staat om het transport van de gebruikte silo’s te verzorgen.

Veel verschillende specificaties binnen de gebruikte silo’s zijn:

  • Het hebben van een stalen draagring
  • Het aantal poten 3 of 4 (met uitzondering van brijvoersolo’s deze hebben geen poten)
  • Het materiaal
  • Verschil in aftap
  • De vorm (meestal rond, soms vierkant)

Onderstaand vindt u een greep uit de beschikbare silo’s. Mocht de gewenste silo er niet bij zitten dan kunt uw aanvraag plaatsen op de aanvraagpagina.

 

De draagring

De stalen draagring is een versteviging die bevestigd is op het gedeelte waar de rechte cilinder overgaat in de trechtervorm. Aan de ring zitten de poten bevestigd (onderstaand ziet u een voorbeeld van een silo met een stalen draagring). Silo’s die beschikken over een stalen draagring worden algemeen beter bevonden. Ze zijn namelijk steviger en hebben de mogelijkheid om een grotere inhoud te tillen.

Silo zonder stalen draagring

Silo met stalen draagring

Materiaal van de Silo’s

Over het algemeen is de tweedehandse silo gemaakt van polyester, dit is een uiterst stek materiaal dat waterdicht is en een lange tijd mee gaat. In ons aanbod hebben wij af en toe de mogelijkheid om stalen silo’s aan te bieden. Stalen silo’s zijn over het algemeen wel van een kleiner formaat.

 

Aftapmogelijkheden voor gebruikte silo’s

Binnen ons assortiment hebben wij een groot aanbod van artikelen, die het mogelijk maken om uw gebruikte silo’s naar wens te installeren. Wilt u een handmatige schuif of juist een systeem van vijzels, zodat het voer automatisch van plaats A naar B gaat. Wellicht dat wij het kunnen bieden.

Veel voorkomende producten zijn:

  • Hopper bak
  • Schuiven
  • Vijzelbak

Onderstaand vind u voorbeelden uit ons assortiment. Voor meer informatie over gebruikte silo’s, of heeft u specifieke wensen stel gerust uw vraag.