Gebruikte ligboxen

Gebruikte ligboxen zijn van belang in verschillende situaties. Is het de bedoeling om biggen te beschermen tegen de zeug, of is het juist om een gemakkelijkere werksituatie te creëren. Dortmans International heeft een ruim aanbod aan gebruikt boxen die aan iedere wens of situatie kan voldoen.

De verschillende typen gebruikte ligboxen zijn:

–        Inseminatie boxen

  • Met verschillende poortjes

–        Dracht boxen

  • Voerligbox
  • Doorloopbox
  • Korf box, ideaal voor de stal met weinig ruimte achter de zeug

–        Kraamboxen

  • Recht opstelling
  • Schuinopstelling
  • Amerikaanse box

Offerte aanvraag

Plaats aan prijsaanvraag

Kraam-box

Binnen ons assortiment is een grote diversiteit van dimensies, bevestigingsmogelijkheden, voer en drinkplaats, ect. Onderstaand vind u enkele voorbeelden uit ons assortiment. Echter is het door de grote omloop niet mogelijk om alle verschillende types weer te geven. Heeft u vragen over specifiek types gebruikte boxen, stel dan uw vraag.

Inseminatieboxen

Het doel van de inseminatie box is om de zeug op zijn plek te houden zodat de behandeling gemakkelijk en efficiënt gaat. De inseminatie box bestaat voornamelijk uit twee recht naar beneden lopende zijwanden, een poortje en drink/voerbak die eventueel in een voorfrontje is bevestigd. Over de gebruikte inseminatie box worden stangen bevestigd die bedoelt zijn om de zeug in de box te houden en voor extra stevigheid. Toevoegingen die voor een goede inseminatie box uiterst belangrijk zijn: verlichting en een drink/voerbak installatie.

Drachtboxen

Een drachtbox is een smalle box waarin het dier voor een bepaalde tijd rustig kan staan en liggen. Dit is van groot belang om de innesteling van de vrucht zo goed mogelijk te laten verlopen. De gebruikte drachtbox is te vergelijken met een inseminatiebox. Het bestaat voornamelijk uit recht naar beneden lopende zijwanden. Echter zijn deze zijwanden van voor tot achter van een gelijke hoogte en bezit het achter poortje geen uitsparing die bij de inseminatie box wel aanwezig is.

Kraamboxen

De functie van de gebruikte kraamhokboxen is het beschermen van zowel de biggen als de werknemer die met de dieren werkt. Een belangrijk onderdeel van een goed kraamhok zijn de beweegbare horizontale stalen beugels die in de zijrekken zijn bevestigt. Deze beugels weerhouden de zeug ervan snel te kunnen gaan liggen. Door deze beperking hebben de biggen meer tijd om onder de zeug weg te gaan. Verder is de tweedehandse kraambox bedoeld om de werknemer te beschermen tegen het moedergedrag van de zeug. Dortmans International heeft een ruim assortiment van gebruikte kraamboxen. Binnen ons assortiment zijn veel verschillende opstellingen, afmetingen en merken verkrijgbaar. Staat uw gewenste kraambox er niet tussen, stel dan gerust uw vraag wellicht dat wij u verder kunnen helpen.

Voor bijbehorende artikelen voor boxen word u doorverwezen naar de andere productposten. Kunt u het gewenste artikel niet vinden stel dan u vraag.